دفاع مقدس
دفاع مقدس، نامآشناترین واژه در قاموس حماسههای عزت آفرین ایران است که خاطرات دلاوریهای آن، در تاریخ شکوهمند این دیار به یادگار خواهد ماند. زیباترین فصل این فرهنگ، خالقان این حماهس عظیماند که با صلابت اراده و نور ایمان، رهنورد راه مقدّسی شدند که پاداش آن، جاودانگی و بقا بود.
نقش آفرینی در توسعه سیاسی
یکی از نتایج مهم دفاع مقدس، نقش آن در توسعه سیاسی بود؛ چه آنکه بنا به گفته کار آگاهان سیاسی، ضرورت اجتنابناپذیر هر توسعهای، عبور را از بحرانها است و جنگ، با شرایط دشوارش، یکی از بحرانهایی بود که نظام ما با عبور از آن، زمینه توسعه همهگیر اجتماعی ـ سیاسی و فرهنگی را فراهم آورد.
احیای خودباوری
هر ملتی که به خودباوری نرسد، به شکوفایی نخواهد رسید و هر جامعهای که به فکر شکوفایی نباشد؛ لاجرم به دریوزگی و وابستگی تن خواهد داد.
وابستگی آغاز اسارت انسانها و فرجام حیاتِ ملتی است که از پس از آن میتواند بزرگی کند.
دفاع مقدس احیا کننده خودباوری مردمی بودو که سالیان دراز این تحفه الهی را رژیم ستمشاهی از آنها ستاینده بود و آنان بار دیگر با اعتماد به نفس، تار و پود اسارت وابستگی را گسستند تا برای عزّت و عظمت دینشان، جامعهای خود شکوفا داشته باشند.
ثمره جهانی
حماسه دفاع مقدس، با سختیها و نثار خونهای پاک جوانانش به ثمر نشست و از حرکت باز نایستاد. از مهمترین دستاوردهای بین المللی این حماسه، شناساندن انقلاب اسلامی است؛ انقلابی نوپا که به یکبار ره صد ساله پیمود و با ایستادگی در برابر قدرتهای بزرگ، خود را به عنوان نظامی مردمی و قدرتمند، شناساند و دفاع جانانه رزمندگان اسلام در مقابل امپریالیسم بر جدیّت و قطعیت آن، افزود.
هفته دفاع مقدس فرصت مغتنمی است برای ارزش نهادن به هدف والای شهادت
آیا تا به حال به این فکر کرده اید مردم فلسطین در چه شرایطی زندگی می کنند؟ چه نعمتهایی که خداوند در اختیارشان قرارداده ولی آنها از بهره مندی آن محرومند؟ آیا به این فکر کرده اید که برای لحظاتی خودمان را جای آنها بگذاریم، اگر شما از نعمتهایی که خداوند در اختیارتان قرار داده نتوانید استفاده کنید چه حسی به شما دست خواهد داد؟ اگر از آرامشی که برای زندگیتان نیازمندید محروم باشید چه عوارضی برای شما در پی خواهد داشت؟ اگر در مقابل چشمانتان عزیزانتان را قتل و عام کنند و شما نتوانید از آنها دفاع کنید و انتقام بگیرید چه زجری برای شما در پی خواهد داشت؟ اگر قادر به دفاع از ارزشهای کشورتان نباشید چیزی جز پوچی برایتان حاصل خواهد آورد؟ اینها اندکی از هزاران سؤال ذهنهای فعال و آینده نگر است که چگونه می توان از سرگذشت کشورهای دیگر عبرت گرفت؟ چطور می توان بر هجوم فتنه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و ... غلبه کرد؟
چطور می توانیم خونهای پاکی را که برای حفظ این ارزشها و نعمات خداوند، بر زمین ریخته شده فراموش کنیم؟! امروز ما شاهد بیداری اسلامی هستیم که کشورهای منطقه با الگو گرفتن از همین ارزشها و دفاع مقدس ایران اسلامی به آن دست یافته اند.
حکومت دینی و اسلامی بهترین حکومت دنیاست. امروز فهمیده اند که حکومت دموکراسی و لیبرالی چیزی جز شکست و نیستی به دنبال ندارد. از برکات دفاع مقدس بیداری در کشورهای منطقه و حتی در کشورهای بزرگ دنیاست. چه آمریکا و چه انگلیس باور کنند یا نکنند جهان اسلام بیدار شده اند. وقتی ملت مصر به بیداری رسیدند و پرچم ظلم را به زمین افکندند آمریکا باید حساب خود را بکند. آمریکا باید باور کند که بیداری کشورهای جهان از ملت سرافراز ایران نشأت گرفته و ادامه خواهد داشت.
ولی آیا تا به حال به این فکر کرده اید که ما در برابر حفظ این ارزشها چه قدم مثبتی برداشته ایم؟ چطور می توانیم این امانت را به دست آیندگان برسانیم؟ با انتقادهای کوبنده و کوبیدن دولت و یا انتقاد همراه با پیشنهاد سازنده برای پیشرفت جامعه؟ چرا مغزهای بیدارمان برای حفظ اتحاد و ارزشهای دفاع مقدس از ارائه پیشنهادهای کارا و مفید خودداری می کنند؟ چرا منافع شخصی را به منافع جامعه ترجیح می دهند؟ آیا به این فکر می کنند که اگر فاقد جامعه ای ارزشمند باشند منافع شخصی شان فاقد هرگونه ارزشی خواهد بود؟
امروز دانش آموزان، دانشجویان و دانش پژوهان همه باید بدانند که دفاع شهدای بزرگوارمان باعث احیاء شدن محیطی امن برای تحصیل علم و دانش این عزیزان شده است. قدر این فضا و محیط را بدانند و اجازه ندهند دشمن و استکبار بر آنها نفوذ کنند.
در انتها خاطر نشان می کنم برای پیشرفت علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و ... ما نیازمند به جامعه ای سالم با بهره گیری از اتحاد و حفظ ارزشها در برابری دشمنان بیگانه ایم. باید سعی کنیم با اتکال به خداوند متعال و پیروی از مقام معظم رهبری بر فتنه های شوم دشمنان غلبه کنیم تا شاهد ایرانی سرافراز و پیروز باشیم.
هفته دفاع مقدس، یاد و خاطره شهدای عزیز 8 سال جنگ تحمیلی گرامی باد.
جانباز شهید سید مجتبی علمدار در تاریخ 11 بهمن ماه 1345 هنگام اذان صبح در یک خانواده متدین و مذهبی در شهرستان ساری به دنیا آمد.
به گزارش «تابناک»، سیّد، فرمانده گروهان سلمان از گردان مسلم بود. او در تاریخ 17 تیر ماه 1366 ملبس به لباس مقدس سپاه اسلام شد و پس از عملیات کربلای 5 ضمن حضور در بیشتر عملیات ها چند بار مجروح شد و پس از پایان جنگ نیز، در واحد طرح و عملیات لشکر 25 کربلای ساری مشغول به خدمت شد.
سید مجتبی که مداح اهل بیت (ع) هم بود در تاریخ 11 بهمن 1375 ـ سالروز تولدش ـ در اثر جراحات شیمیایی به سوی معبود خود شتافت.
سید مجتبی در یکی از دست نوشته هایش آورده است:
«ما اگر عاشق جبهه بودیم، به خاطر صفای بچه هایی بود که لذت های مادی را فراموش کردند و اکنون ما نیز چون شماییم. وقتی در خون خویش غلتیدیم و چشم از دنیا بستیم، فکر می کردیم که دیگر همه چیز تمام شد اما این گونه نشد. دردهای شما در فراق ما، دل ما را بیشتر آتش می زند. درست است که ما به هر چه می کنید، آگاهیم؛ اما این بلای بزرگی بود که ای کاش نصیب ما نمی شد. وقتی شما از این و آن طعنه می خورید و لاجرم به گوشه اتاق پناه می برید و با عکس های ما سخن می گویید و اشک می ریزید، به خدا قسم این جا کربلا می شود و برای هر یک از غم های دلتان این جا تمام شهیدان زار می زنند».
برخی از عهدهای شهید علمدار به خود
شهید سید مجتبی علمدار برای نزدیکی به خدا با خود عهدهایی بسته بود. با نگاهی به آن عهدها که باید آنها را قوانین شهید علمدار بنامیم و چه خوب است که الگوی راهمان باشند:
قانون نخست
خداوندا! اعتراف می کنم به این که قرآن را نشناختم و به آن عمل نکردم. حداقل روزی ده آیه قرآن را باید بخوانم، اگر روزی کوتاهی کردم و به هر دلیل نتوانستم این دده آیه را بخوانم روز بعد باید حتما یک جزء کامل بخوانم.
قانون دوم
پروردگارا اعتراف می کنم از این که نمازم را به معنا نخواندم و حواسم جای دیگری بود، در نتیجه دچار شک در نماز شدم. حداقل روزی دو رکعت نماز قضا باید بخوانم. اگر به هر دلیل نتوانستم این دو رکعت نماز را بخوانم، روز بعد باید نماز قضای یک 24 ساعت را بخوانم.
قانون سوم
خدایا! اعتراف می کنم از این که مرگ را فراموش و تعهد کردم مواظب اعمالم باشم ولی نشد. حداقل هر شب قبل از خواب باید دو رکعت نماز تقرب بخوانم. اگر به هر دلیل نتوانستم روز بعد باید بیست ریال صدقه و هشت رکعت نماز قضا به جا بیاورم.
قانون چهارم
خدایا! اعتراف می کنم از این که شب با یاد تو نخوابیدم و بهر نماز شب هم بیدار نشدم حداقل در هر هفته باید دو شب نماز شب بخوانم و بهتر است شب پنجشنبه و جمعه باشد. اگر به هر دلیل نتوانستم شبی را به جا بیاورم، باید به جای هر شب پنجاه ریال صدقه و یازده رکعت نماز به جا بیاورم.
قانون پنجم
خدایا! اعتراف می کنم به اینکه (خدا می بیند) را در همه کارهایم دخالت ندادم و برای عزیز کردن خود کار کردم.حداقل در هر هفته باید دو صبح زیارت عاشورا و صبح های جمعه سوره الرحمن را بخوانم. اگر به هر دلیلی نتوانستم زیارت عاشورا را بخوانم، باید هفته بعد 4 صبح زیارت عاشورا و یک جز قران بخوانم و اگر صبح جمعه ای نتوانستم سوره الرحمن بخوانم، باید قضای آن را در اولین فرصت به اضافه دو حزب قران بخوانم.
قانون ششم
حداقل باید در آخرین رکوع و در کلیه سجده های نمازهای واجب صلوات بفرستم. اگر به هر دلیلی نتوانستم این عمل را انجام دهم باید به ازای هر صلوات ده ریال صدقه بدهم و صد صلوات بفرستم.
قانون هفتم
حداقل باید در هر بیست و چهار ساعت هفتاد بار استغفار کنم. اگر به هر دلیلی نتوانستم این عمل را انجام دهم در بیست و چهار ساعت بعدی باید سیصد بار استغفار کنم و باز هم سیصد به ششصد تبدیل می شود.
قانون هشتم
هر کجا که نماز را تمام می خوانم، باید دو روز روزه بگیرم. بهتر است که دوشنبه و پنجشنبه باشد. اگر به هر دلیل نتوانستم این عمل را انجام دهم، در هفته بعد باید به جای دو روز، سه روز و به ازای هر روز، صد ریال صدقه بپردازم.
قانون نهم
در هر روز باید پنج مسأله از احکام حضرت امام (ره) را بخوانم. اگر به هر دلیلی نتوانستم این عمل را انجام دهم روز بعد باید پانزده مسأله را بخوانم.
قانون دهم
در هر بیست و چهار ساعت، باید پنج بار تسبیحات حضرت زهرا (س) برای نمازهای یومیه و دو بار هم برای نماز قضا بگویم. اگر به هر دلیل نتوانستم این فریضه الهی را انجام دهم، باید به ازای هر یک بار، سه بار این عمل را تکرار کنم.
عید فطر روزى است که خداوند آن را از میان دیگر روزها برگزیده است و ویژه هدیه بخشیدن و جایزه دادن به بندگان خویش ساخته و آنان را اجازه داده است تا در این روزنزد حضرت او گرد آیند و بر خوان کرم او بنشینند وادب بندگى بجاى آرند، چشم امید به درگاه او دوزند و از خطاهاى خویش پوزش خواهند، نیازهاى خویش به نزد او آرند وآرزوهاى خویش از او خواهند و نیز آنان را وعده و مژده داده است که هر نیازى به اوآرند، برآورد و بیش از آنچه چشم دارند به آنان ببخشند و ازمهربانى و بنده نوازى، بخشایش و کارسازى در حق آنان روا دارد که گمان نیز نمىبرند.
شگفت که دراین ماه، سنگ درون به گوهر، زهرجان به شکر و قفل دل به کلید تبدیل می شود.
روز قدس، روز وحدت و یکپارچکی و روز مبارزه با استکبار و ظلم گرامی باد.
بنیانگذاری روز قدس موجب شد، رژیم اشغالگر قدس و تمام حامیان آن بار دیگر احساس ترس کنند. زیرا از ابتدای تاسیس این دولت منحوس ، هیچگاه کسی در برابر آنها قد علم نکرده بود اما نامیدن آخرین جمعه ماه رمضان با نام روز قدس سبب شد که این دولت بداند که تمام مسلمانان یک پارچه در برابر آن قد علم کرده اند و حاضر نیستند از مواضع خود که همانا محو شدن این رژیم از صحنه روزگار است ،عقب نشینی کنند.
این دولت منحوس از ابتدای تاسیس برای تمام ملت های مسلمان دستاوردی جز بدبختی وآوارگی را به دنبال نداشته است بنابراین تمام دولت های مسلمان باید تلاش کنند تا این دولت هرچه زودتر ازعرصه گیتی حذف شود و برای تحقق این هدف بهتر است که تمام مسلمین به صورت یکپارچه در این روزعلیه رژیم صهیونیستی شعار بدهند.
مسلمانان در کنار محکومیت این دولت غاصب باید فجایع حقوق بشری که توسط این دولت رخ می دهد را برجسته کنند تا دنیا بفهمد که علت مخالفت مسلمانان با این دولت غاصب که سرزمین فلسطینی ها را به ناحق گرفته است چیست؟ بنابراین رسالت مسلمانان در این روز دوچندان می شود.
مسلمانان ضمن شرکت در راهپیمایی روز قدس باید شعارهای ضد اسراییلی سر بدهند و تمام مسلمین فارغ از جناح بندی سیاسی در این روز شرکت کنند زیرا این روز نماد وحدت مسلمین است . این روز نباید به ابزاری برای نیل به اهداف سیاسی تبدیل شود یا اینکه افرادی تلاش کنند آن را به نفع خود مصادره کنند بنابراین از هر تلاشی که بخواهد صفوف به هم پیوسته مسلمانان را در هم شکند باید جلوگیری کرد.
روزقدس به عنوان ابتکار بزرگ حضرت امام خمینی همواره بر تارک تاریخ انقلاب باقی خواهد ماند و بر درخشش آن افزوده خواهد شد؛ زیرا این ابتکار بزرگ موجب شد که بار دیگر مسلمانان احساس کنند که می توانند بر معادلات جهانی تاثیر گذار باشند.
اگر این روز نماد واقعی وحدت بین مسلمانان باشد همانا هدف حضرت امام (ره)که به خاطر دستیابی به آن روز قدس را پایه گذاری کردند ،محقق خواهد شد.